Jezelf vergelijken

We vergelijken onszelf allemaal wel een keer met ander. Het gebeurt sneller dan je er erg in hebt.

Door middel van social media kunnen we ook makkelijk een kijkje in andermans levens nemen. Vakanties, huisinrichting, opvoeden & kleding, het komt allemaal voorbij.

Als volwassen is het net wat makkelijker om in te zien wat jij hebt en wat een ander heeft.

Maar stel je zit in de puberteit dan kan dat soms best lastig zijn. Als je op social media allerlei dingen voorbij ziet komen waarvan je de indruk krijgt dat je zelf eigenlijk helemaal geen leuk leven hebt. En misschien ga je dan ook wel aan jezelf twijfelen.

Het is daarom zo belangrijk om kinderen te laten inzien dat er maar 1 van hun op de wereld is, dus hoe bijzonder ben je dan wel niet. Hier besteed ik vaak ook bewust aandacht aan tijdens een coaching traject.

Zoals de quote hierboven op het plaatje ook zegt “als je een goudvis zou vragen een boom te beklimmen, zou het zijn hele leven geloven dat hij dom is”.

Kijk daarom naar wat jou talenten zijn, en wees daar ook trots op. Zo haal je veel meer uit het leven dan jezelf te vergelijken met andere.

Tip: maak samen met je kind een lijstje van al zijn/haar talenten. En help ze ook deze te ontdekken. Je zal ze van trotsheid zien groeien. En doe vooral zelf ook mee. Zo kan je kinderen er gelijk bewust van maken dat iedereen zijn eigen talenten heeft en dat daar helemaal niks mis mee is.

Vorige
Vorige

Introvert vs Extravert

Volgende
Volgende

Comfortzone