Het verschil tussen een psycholoog en kindercoach.

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een kindercoach? Dat is een vraag die ik vaak krijg.

Naast dat we een hele verschillende opleiding hebben gehad. Is het doel van een psycholoog en kindercoach vaak wel hetzelfde, beiden willen we natuurlijk dat het kind weer lekker in zijn vel komt te zitten.

De hulp van de kindercoach is alleen korter, laagdrempeliger en doelgerichter. Het gemiddelde aantal sessies zullen meestal rond de zes sessies per kind liggen. En er is over het algemeen een directe laagdrempelige hulpvraag vanuit de ouders en het kind.

Vanuit een doelgerichte vraag kan de kindercoach samen met het kind aan de slag met op maat gemaakte sessies.

Een psycholoog of therapeut schakel je in bij psychische problemen of heftige gedragsverandering. Deze zal ook veel dieper naar het verleden kijken, waarbij een kindercoach voornamelijk aan de oppervlakte blijft en naar de toekomst kijkt.

Een kindercoach zal achteraf nooit een diagnostisch onderzoek afgeven, zoals een kinderpsycholoog dit wel zal doen.

Bij een kindercoach wordt vooral gewerkt met de kwaliteiten van een kind. Waar ben je goed in, laten we daar mee werken? En wordt hierbij minder focus gelegd op achterliggende problemen.

Vanuit mijn praktijk bied ik ook altijd een gratis kennismakingsgesprek aan om te kijken of we bij elkaar passen en of het onderwerp wel bij een kindercoach past.

Vorige
Vorige

Wat is hoogsensitief nou precies?

Volgende
Volgende

De kracht van woorden